Over mij

De methodiek van Buro Rotzorg is gestoeld op de persoonlijke ontwikkeling van zijn initiatiefnemer, Tineke Meijer (36):

Als kind van twee psychologen is het analyseren mij met de paplepel ingegoten. Op jonge leeftijd leerde ik van een afstand naar mijzelf en mijn omgeving kijken. Dit hielp mij de wereld te begrijpen.

Tijdens mijn volwassen leven kreeg ik te maken met angstklachten die steeds meer een verlammend en verdovend effect hadden. Ik zocht hiervoor hulp binnen de reguliere GGZ, maar kwam erachter dat ik tegen uitdagingen aanliep waar mijn hoofd (ofwel mijn denken) geen oplossing meer bood. Sterker nog, overmatig denken zat me in meer in de weg en haalde me uit de ervaring in het hier en nu. Inzicht in mijn valkuilen gaf me onvoldoende houvast om mijn patronen te doorbreken.

Tien jaar geleden kwam ik bij toeval in aanraking met klimmen, wat een therapeutische werking bleek te hebben. Het hielp mij uit mijn hoofd en in mijn lichaam te komen en het hier en nu te ervaren. Klimmen werd voor mij een ultiem middel om grenzen te verkennen en te verleggen.
Het leert mij te accepteren wat is, op elk moment, en te ervaren dat controle in veel opzichten een illusie is.
Dat in het loslaten van die controle vrijheid besloten ligt. Wanneer je je op je grens beweegt, is vallen onafwendbaar.

Vanuit deze ervaringen, en de wens die te delen, ontwikkelde ik voor Buro Rotzorg een cursusaanbod, geschikt voor klimmers en niet-klimmers.